Solutii AGV transport automat

Manipulare materii prime

Manipulare interfazică

Manipulare produs finit

Solutii AGV transport automat reprezintă un pas semnificativ în evoluția tehnologiei Industry 4.0, fiind esențiale în automatizarea intralogistică care devine tot mai populară în depozitele moderne. Având la bază vehiculele autonome AGV (Automated Guided Vehicles), aceste solutii AGV transport automat facilitează transportul materialelor în mod autonom prin depozit.

Prin implementarea AGV-urilor în depozitele automate, nu doar că se atinge un nivel superior de automatizare industrială, dar se și reduce semnificativ costurile de operare, în timp ce eficiența proceselor de transport și depozitare este îmbunătățită. Folosite în domenii variate precum logistica, producția sau distribuția, solutii AGV transport automat contribuie la creșterea siguranței și eficienței intralogistice. Avantajele sunt evidente, de la eliminarea erorilor umane la optimizarea resurselor, aceste vehicule pot fi programate să îndeplinească o varietate de sarcini, inclusiv transportul și distribuirea produselor către linii de producție.

0+
AGV produse
0%
Produs în Italia
0
Industrii

Optimizarea Depozitelor: Flexibilitatea și Eficiența AGV-urilor în Diverse Sisteme de Stocare

AGV-urile au marcat o schimbare radicală în dinamica depozitelor contemporane, introducând o eficiență și flexibilitate neegalate în organizarea și manipularea mărfurilor. Cu capacitatea lor de adaptare la diverse sisteme de stocare, ele nu numai că simplifică transportul, dar maximizează și potențialul spațiilor de stocare.

Avantajele Depozitării cu AGV-uri:

 • Adaptabilitate: Indiferent de sistemul de stocare ales – paleti așezați direct pe sol, rafturi drive-in, mobile sau cu încărcare laterală – AGV-urile se integrează perfect, făcând tranziția către depozitele automatizate o alegere evidentă pentru viitor.
 • Organizare Eficientă: Utilizarea AGV-urilor permite o maximizare a spațiului, oferind un acces rapid la produse, fără a compromite ordinea și structura depozitului.
 • Selectarea și Pregătirea Comenzilor: AGV-urile sunt extrem de eficiente în identificarea și selectarea produselor necesare unei comenzi, asigurându-se că acestea ajung prompt la zonele de ambalare sau încărcare.
 • Inventar Automat: Echipate cu tehnologii de scanare avansate, AGV-urile pot efectua inventariere cu o acuratețe impresionantă, eliminând erorile umane.

Integrarea în Producție:

 • Manipularea Materiei Prime: Programate pentru precizie, AGV-urile asigură un transport constant al materiilor prime, minimizând așteptările și amplificând eficiența liniilor de producție.
 • Procesare Multi-Etapă: În cadrul producțiilor cu mai multe faze, AGV-urile transportă semi-produsele între stații, garantând un flux de lucru neîntrerupt.
 • Manipulare și Depozitare Produse Finite: De la finalizarea producției până la inspecție, ambalare și stocare, AGV-urile asigură o manipulare meticuloasă și o organizare eficientă.

Rezultatul? O transformare profundă a modului în care operațiunile se desfășoară atât în producție, cât și în depozitare. Îmbunătățirea productivității și reducerea costurilor operaționale demonstrează valoarea pe termen lung a investiției în aceste soluții autonome.

 • Depozitare direct pe sol: AGV-urile pot plasa sau prelua paletii direct de pe sol, optimizând astfel spațiul și reducând nevoia de echipamente suplimentare.
 • Rafturi de tip drive-in: Aici, AGV-urile se deplasează în coridoarele înguste dintre rafturi, manevrând paletii cu precizie, fără a necesita spațiu suplimentar pentru manevre.
 • Rafturi mobile: AGV-urile pot muta și ajusta rafturile în funcție de nevoile specifice, asigurând o flexibilitate maximă în gestionarea spațiului de depozitare.
 • Rafturi cu încărcare laterală: Acestea permit încărcarea sau descărcarea paletilor pe laturile rafturilor, iar AGV-urile sunt ideale pentru acest tip de manipulare, datorită capacității lor de a se deplasa lateral.

AGV-urile sau vehiculele ghidate automat sunt soluții de transport sigure, eficiente și rentabile pentru medii industriale. Acestea pot fi integrate cu succes într-un sistem de depozitare cu un software WMS (Warehouse Management System) pentru a îmbunătăți eficiența și productivitatea. 

 • Siguranța 

 • Precizie

 • Productivitate

 • Lucru non-stop

 • Economic

 • Eficient

AGV Trilateral

AGV-ul trilateral  a fost special conceput pentru manipularea paleților în sistemele de rafturi cu încărcare laterală, fiind potrivită pentru orice industrie, de la hârtie și alimente la automotive și multe altele. Produsul nostru a fost testat și utilizat cu succes în gestionarea magaziei, iar sistemul nostru este ideal pentru a manipula paleții și a-i depozita în sistemele de rafturi, contribuind astfel la optimizarea spațiului de depozitare și creșterea eficienței operațiunilor.

AGV Navetă

AGV-ul navetă este perfect adaptat pentru a manipula greutăți amplasate pe platforme sau vagoneți. Este ideal pentru industria ceramicii, marmurei și granitului, dar și în alte domenii unde sunt necesare manipulări de greutăți mari. Produsul nostru poate ridica și manipula greutăți impresionante și poate fi utilizat cu succes în depozite sau fabrici.

AGV cu role

AGV-ul cu încărcare cu role este soluția perfectă pentru preluarea produselor direct de pe benzi transportoare și transferarea acestora în siguranță pe alte benzi. Acesta poate fi folosit cu succes în procesul interfazic, contribuind astfel la optimizarea operațiunilor și creșterea eficienței. Alegeți AGV-ul cu încărcare cu role pentru a vă îmbunătăți fluxurile de producție și a vă reduce costurile.

AGV cu contragreutate

AGV-ul cu contragreutate este un echipament versatil, capabil să ridice obiecte până la 15 metri înălțime și să manipuleze încărcături mari, de până la 5 tone. În plus, poate fi dotat cu furcă trilaterală, oferind astfel flexibilitate în gestionarea depozitului. Ideal pentru industriile care necesită manipularea de obiecte grele și înalte.