Despre Noi

La sfârșitul anilor ’50, într-un context general de avânt economic, în Fiorano Modenese fabricile de plăci ceramice (faianță și gresie) se nășteau și prosperau într-un ritm impresionat, iar populația zonei s-a dublat în câțiva ani. Cererea pieței interne, crescută de nevoile de reconstrucție, era foarte mare: muncitorii lucrau în fabrici unde ciclul de producție era caracterizat de existența a puține mașini și a necesarului de multă muncă manuală grea. Au fost anii nașterii celor mai mari mărci din industria ceramică. Giancarlo Ferrari, la rândul lui un muncitor, reușește rapid să aibă o viziune completă a fazelor de producție și a enormelor posibilități pe care noile mașini ar putea să le aducă în termeni de siguranță, eficiență și productivitate.
Din aceste motive, în 1961, Giancarlo Ferrari, decide să înființeze, împreună cu un asociat, propria firmă pentru producerea matrițelor pentru plăci ceramice și utilaje de deservire a acestei zone. În anul 1973, construiește o mașină care preia plăcile presate crude de la prese și le încarcă pe un cărucior, pentru a le transfera pe vagonetul de cuptor: a fost începutul automatizărilor din fabricile de ceramică.

Primele aplicații au fost un succes și TecnoFerrari a continuat să crească propunând noi tipologii de mașini, ajungând după ani lider în sistemele de stocaj și manipulare. Operând într-un sector cu continuă creștere, care oferea permanent oportunități pentru inovare și investiții, a făcut ca Tecnoferrari să poată studia și experimenta soluții inovatoare.

În acei ani se naște și Tecnotiles, o fabrică pilot proprie adevărată, unde se proiectau, verificau și corectau noile sisteme inovative aplicate tuturor fazelor procesului productiv. Chiar aici ia naștere un sistem revoluționar de fabricare a plăcilor ceramice: presarea cu pulberi de glazură, care a permis obținerea unui produs ceramic excepțional, procedeu care a stat la baza apariției plăcilor ceramice porțelanate. Cu toate aceste realizări Giancarlo Ferrari a cucerit o poziție de prim plan în istoria dezvoltării industriale și tehnologice ale industriei ceramice.

Experiența acumulată de grupul TecnoFerrari în cei peste 40 de ani de experiență în zona automatizărilor industriale și a peste 2.000 de linii de fabricație realizate în întrega lume, îi permite astăzi să proiecteze și să realizeze soluții pe măsura nevoilor clienților săi, adaptate aplicațiilor dorite.

Un departament dedicat, format din personal tehnic și comercial, urmărește cu atenție toate fazele de transpunerii ideilor, de la proiectare la realizare. O valoare adăugată importantă pentru client, care se poate baza pe un profund know how, însoțit de o puternică deschidere mentală.

Automatizările TecnoFerrari se integrează în interiorul proceselor productive, pentru fiecare fază și pentru toate transporturile interfazice, în orice sector merceologic sau productiv. Un serviciu de consultanță și de gestiune care face din Tecnoferrari partenerul ideal pentru toate firmele care realizează producție prin procese.
Datorită gamei ample de mașini de sortare, paletizare, mașini de încărcat – descărcat, sisteme de manipulare, etichetare și vehicole automate ghidate laser sau magnetic, propuse de către TecnoFerrari, este posibilă crearea de soluții adaptate pentru a satisface orice exigență. Programele noatre software de supervizare permit gestiunea completă a produselor, garanând interfațarea cu alte mașini care completează ciclul productiv.

„Credem că chiar acesta este spiritul proiectantului” spune Giancarlo Ferrari, „să creem ceea ce nu există pentru a rezolva problemele”.

Astăzi firma TecnoFerrari este prezentă în industrii diverse, unde a reușit să găsească soluții de automatizare a transportului interfazic: în industriile alimentară, a celulozei și hârtiei, în industria ceramică, în industria farmaceutică, în industria materialelor de construcție, în industria mecanică. Vehicolele automate de transport sunt capabile să transporte orice dumneavoastră aveți nevoie.

TecnoFerrari România srl a fost înființată în anul 1999 ca și reprezentanță în zona România pentru Grupul TecnoFerrari, pentru a fi mai aproape de clienți.

Sediul vechi TecnoFerrari

Sediul vechi TecnoFerrari

Giancarlo Ferrari

Sediul actual TecnoFerrari

Primele mașini