Industria Ceramică

Se pare că denumirea de „Faianță” provine etimologic după numele localității italiene Faenza, unde se producea în secolul XVI faianță. Gresia este probabil de origine Franțuzească, francezii fiind la rândul lor mari maeștri în realizarea placărilor ceramice. Iar cuvantul „ceramică” își are radacinile în Grecia, însemnând atelier de olărie.

Primele datări istorice ale placărilor cu ceramică au fost facute acum 4-5000 de ani, în interiorul piramidelor egiptene. Rămășițe ale băilor placate cu mozaicuri de ceramică se pot vedea și astăzi în cetățile grecești.

Tehnologia de fabricare a plăcilor ceramice a fost în avangarda celor care au utilizat AGV-urile ca și mijloace de automatizare a fazelor de manipulare, iar TecnoFerrari printre pionierii industriei.

AGV-urile se pot întâlni în sectorul de prepapare a masei ceramice porțelanate, în linia de producție pentru deplasarea vagoneților de stocaj și la transportul paleților încărcați de la roboții de paletizare în depozitele de produse. De asemenea, pot gestiona și aceste depozite.

📁Pliant AGV industria ceramică